NORDNORSK FISKETUR

Bli med på en ekte Nordnorsk fisketur sammen med fritidsfisker Helge. Du får prøve fiske med havfiskestang eller juksahjul.

Vi tilpasser fisketuren etter din erfaring og derfor er turen velegnet for familier og for de som vil prøve å fiske for første gang eller som ikke har særlig erfaring med fiske. Fisketuren passer også godt for den mer avanserte fiskeren som ønsker å prøve fiskelykken sin. Helge gir deg god veiledning underveis og du får en smakebit av hvordan fisket her foregår.

Fiske på Andenes varierer avhengig av sesong og årstid og vi tilbyr turer hele året. Sjansen er stor for å få fisk på hver tur og Helge kjenner godt til fiske-farvannene rundt Andenes.  Fra ca januar og ut mars foregår det tradisjonelle vinterfisket etter skrei. Skrei er navnet på torsk som vandrar mellom norskekysten og Barentshavet og som kommer til vår kyst for å gyte.

Hva vil du oppleve på fisketuren? 

Du møter opp 15 minutter før avgang og får informasjon om hva vi kan forvente av dagen, sikkerheten om bord, fiskeredskaper og vi kler på oss regntøy og livvest. Deretter går vi ombord og setter kursen mot fiskefeltene. Vår fiskebåt heter Millan og er av merket Rhea 750. Båten har en maksfart på 20 knop hvilket gjør at vi kommer oss raskt ut til fiskefeltet. Vi får nå enda mer tid til fisking enn tidligere. Båten er 26 fot og har plass til 6 personer, 4 gjester kan fiske samtidig men det vil være god tid for alle å få fangst før vi setter kursen tilbake til Andenes. Turen varer ca 3 timer.

For sportsfiskere kan vi også tilby en tur med vår båt  Øyen 530, tilpasset 2 personer.

Fiskearter

Fangsten varierer etter sesong og årstid men vanlige fiskearter er torsk, sei, og kveite og vi kan også iblant fange uer, hyse, lange, brosme, lyr eller makrell. Helge forteller deg om fangsten og du kan få prøve deg på både sløying og filetering av fisk. Du får selvsagt også med deg din egen fangst hvis du ønsker det. Fisk vi ikke skal bruke selv leverer vi til fiskebruket på Andenes.

BOOKING
For booking ring Helge Hellesund
+47 924 82 909 eller send
epost til post@wildocean.no
Pris

Voksne kr 950
Barn 5 -10 år kr 495
Barn under 5 år gratis

Inkludert i prisen: Fiskeredskap og med juksahjul og/eller havfiskestang, redningsvest, regntøy, vanntett pose til kamerautstyr, fisk med hjem. Helge har med seg kaffe/te og kjeks.

Kapasitet

M/B Millan - Rhea 750, 26 fot, fart 20 knop. En båt som tar oss raskt til fiskeområdene og dermed gir oss mer tid til fiske.  Min 1 passasjer, maks 6 passasjer

For sportsfiskere kan vi også tilby en tur med vår båt  Øyen 530, tilpasset 2 personer.

Avganger

Åpent hele året.
Avganger fra Andenes på forespørsel

Varihet: ca 3 timer

Alle turer er avhengig av været. Vi tilbyr 100% refusjon av billetten hvis turen er kansellert på grunn av værforhold.

Fakta om fiskearter

Klikk på bildet for info

Torsk
Gadus morhua
Les mer på Wikipedia

Torsk er en av de vanligste artene vi fisker på våre turer hele året. Fra januar til april kommer store mengder av vandrende torsk (skrei) fra Barentshavet til kysten av Vesterålen for å gyte. Resten av året fisker vi kysttorsk.

Torsk
Sei
Pollachius virens
Les mer på Wikipedia

Seien finnes her i området hele året og de store seiene kan man fiske langs eggakanten ned mot dypet. Småsei finnes på grunnere vann over hele området.

Sei
Kveite
Hippoglossus hippoglossus
Les mer på Wikipedia

Kveite er den største av alle flyndrefiskene. Om sommeren kan den finnes på sandbunn på grunt vann ca 10 - 60 m men normalt lever kveiten på dypt vann (300 - 2000 m).  Den fiskes best med agn som makrell eller lignende.

Kveite
Uer
Sebastes spp.
Les mer på Wikipedia

Uer kan vi fiske i de dype områdene av Andfjorden på ca 120 - 200 m dyp.

Uer
Hyse
Melanogrammus aeglefinus
Les mer på Wikipedia

Hyse lever på sand- eller leirbunn og er vanlig i området her.

Hyse
Lange
Molva molva
Les mer på Wikipedia

Lange finnes i områdene rundt Andenes på steingrund.

Lange
Brosme
Brosme brosme
Les mer på Wikipedia

Bromse finnes i områdene rundt Andenes på steingrund.

Brosme
Lyr
Pollachius pollachius
Les mer på Wikipedia

Lyr er ikke så vanlig fangst i våre farvann men kan av og til fåes på fiskefeltene rundt Andenes.

Lyr
Makrell
Scomber scombrus
Les mer på Wikipedia

Makrellen søker inn til kysten i store stimer om sommeren. Dette er et relativt ny fiskeart her i nord. Makrell fisker man med dorg eller harp på forholdsvis grunt vann.

Makrell