DYR OG FUGLELIV langs Andøyas vestkyst

Opplev Andøyas fantastiske vestkyst med yrende fugleliv ved BLEIKSØYA; LUNDEFUGLER, HAVSULER, ØRN og annet dyreliv

Denne turen tar deg langs Andøyas fantastiske vestkyst til Bleiksøya der du får oppleve en av Nord-Norges største lundefuglkolonier og flere andre sjøfugler. Vi passerer også en havsulekoloni og den majestetiske havørna kan ses i store antall hele året. Du får oppleve storslagent landskap og vakre strender langs kysten fra Andenes og ned til Høyvika (også kjent som vår apple-beach) - vyer som tar pusten i fra deg.

Hva vil du oppleve på denne turen? 

Du møter opp 15 minutter før avgang og får informasjon om hva vi kan forvente av turen, sikkerheten om bord, og vi kler på oss vind og vanntette flytedrakter. Deretter går vi ombord og begynner turen. Vår båt heter Bris og er en Ribeye 785 rib-båt med plass til 12 personer. Vi begynner med å krysse gjennom den indre skjærgården ved Andenes og gjør et stopp ved havsulekolonien i Kleiva før vi fortsetter mot Bleiksøya og lundefuglene. Etter at vi har sett på lundefugler og andre fugler ved Bleiksøya kjører vi til de “tre skjulte strendene” i Andøy;  Otervika, Rækvika og Høyvika (også kalt apple-beach etter at et bilde av Høyvika-strand, tatt av fotograf Stian Klo, ble frontet på Apples iPad Pro i 2015), før vi returnerer til Andenes. Turen varer ca 2 timer.

Fuglearter og annet dyreliv:

Under hekkesesongen fra midten av april til midten av august vil du oppleve en havsulekoloni og en av de viktigste lundefugl-koloniene i Nord-Norge med tusenvis lundefugler. Andre sjøfugler vi vanligvis ser er storskarv, toppskarv, alke, krykkje, tyvjo, teist,  lomvi og havørn

Andre arter som vi av og til kan se er steinkobbe, oter og forskjellige hvalarter som nise, spekkhoggere, grindhval eller delfiner.

BOOKING
For booking ring Helge Hellesund
+47 924 82 909 eller send
epost til post@wildocean.no
Pris

Voksne kr 599
Barn 5-12 år kr 390

Inkludert i prisen: Vind og vanntett flytedrakt, vanntett pose til kamerautstyr.

Varighet ca 2 timer
Kapasitet

Min 4 passasjer, maks 11 passasjer

Ta med

På havet er det kaldere enn på land og derfor er god bekledning viktig når vi skal på safari, uansett årstid. Vi anbefaler at du tar på deg varme klær (ull) og gode sko. Husk lue og votter!

Alle turer er avhengig av været. Vi tilbyr 100% refusjon av billetten hvis turen er kansellert på grunn av værforhold.